Az Invitech Solutions válaszai 2018 kihívásaira

Mindennapjainkat, a munkavégzést, az üzleti életet egyre gyorsuló tempóban alakítja át az információs technológia fejlődése

Ilyen helyzetben nehéz megjósolni, mi vár ránk pár év múlva. Ennek ellenére egy olyan megoldásszállítónak, mint az Invitech Solutions, ki kell választania azokat a legfontosabb trendeket, amelyek várhatóan alapvetők, kritikusak lesznek ügyfelei számára, hogy őket segítő cégként ezekre építse szolgáltatásait. Éppen ezért, ha valaki azt kérdezi tőlünk, milyen lesz az előttünk álló év, mi azzal demonstráljuk az elképzeléseinket, hogy megmutatjuk, mi mindenre készültünk fel, és mit értünk el tavaly.

Nagyvállalati színvonal kisvállalkozásoknak is

Napjaink egyik jól látható és egyre erősödő trendje, hogy a jelentős fejlesztéssel járó, elsősorban multinacionális cégeknek készülő szolgáltatások belátható időn belül a kisebb társaságok számára is elérhetővé válnak. Arra számítunk, hogy 2018 az információs technológia további demokratizálódásáról szól majd – sőt, a folyamat gyorsulni fog.

Invitech Solutions - Marton László

Az Invitech Solutions éppen ezért hozott létre egy olyan egységes értékesítési és ügyfélkiszolgálási szervezetet, amely egyaránt magában foglalja a nagyvállalati és kormányzati szektort, továbbá a középvállalati, illetve kisvállalkozói szegmenst is.

- Ahogy egy hagyományos telkóból ICT-szolgáltató lesz -
A Bitport.hu interjúja Marton Lászlóval, a vállalati és kormányzati igazgatóság vezetőjével

A védelemhez nagy csapat és sok tapasztalat kell

A gyorsan szaporodó biztonsági kockázatok, támadások, incidensek miatt egy-egy cég saját IT csapata egyre kevésbé tudja önerőből megoldani informatikai rendszereinek teljes körű védelmét. Ezért például a 24 órás felügyeletet, az adatforgalom figyelését, a potenciális támadások detektálását és elhárítását érdemes kiszervezni. Főleg a hamarosan élesbe váltó GDPR irányelvek tükrében, amely alapján egy be nem jelentett adatlopás akár meg is kétszerezheti a bírságot. Minderre és még sok minden másra is alkalmas Intelligens Biztonsági Szolgáltatások elnevezésű csomagunk, melynek elemeit teljes körűen vagy részlegesen is igénybe lehet venni, a sérülékenység vizsgálattól kezdve az eszközök biztonsági menedzsmentjén át a végpontvédelemig.

A következő forradalom a „dolgok internete” lesz

Miért is kellene rendszeresen időt pazarolni a mérőórák leolvasására és az óraállás bejelentésére, ha ezt a feladatot az eszközök akár saját maguk is el tudnák végezni? Az internetre kapcsolódó, adatgyűjtésre és továbbításra, illetve egymás közötti kommunikációra alkalmas okos berendezések az élet számtalan területén radikálisan változást hoznak majd, a mezőgazdaságtól kezdve a közlekedésen át a nagyvárosok működéséig. Mi már most több IoT (Internet of Things) szolgáltatást nyújtunk: végponti eszközöket és szenzorokat, adatátviteli technológiákat, továbbá megoldásokat adattárolásra és elemzésre, illetve a rendszer biztonságának megőrzésére.

Üzembiztonság és folytonosság mindenek felett

Minél erőteljesebben támaszkodik egy vállalkozás az internet nyújtotta szolgáltatásokra, annál fontosabb számára, hogy szerverei minden körülmények között működőképesek és elérhetőek legyenek. Mi mindent megteszünk azért, hogy ezen a téren is a legmegbízhatóbbak legyünk.

Az Invitech Solutions válaszai 2018 kihívásaira | Invitech Solutions blog

Magyarországon az Invitech Solutions egyik adatközpontjának legújabb egysége, a DC10-III tervdokumentációja kapta meg elsőként a rangos „TIER III” minősítést. Ennek lényege, hogy gyakorlatilag nem fordulhat elő olyan helyzet a létesítményben, amely valamelyik, a működéshez fontos eszköz kiesését eredményezheti.

A telekommunikáció következő generációja

Úgy gondoljuk, nem elég alkalmaznunk a legújabb technológiákat, hanem elő kell mozdítanunk a fejlesztésüket is. Ehhez pedig gyakran iparági egyeztetésen, összefogáson keresztül vezet az út: ezért csatlakoztunk az 5G-koalíció néven ismert innovációs összefogáshoz is. Bár 5G alatt leegyszerűsítve a mobiltechnológia következő generációját értjük, ennek gerincét továbbra is vezetékes infrastruktúrák adják. Magyarországon pedig már ma is az Invitech Solutions működteti az egyik legkiterjedtebb országos optikai gerinchálózatot, így ezen keresztül közvetett szereplői vagyunk a mobilpiacnak.

21. századi kiszolgálás

Cégünk az ICT-piac több területén is jelen van, ügyfélkörünk szerteágazó. Célunk, hogy a kicsiktől a nagyokig mindenkinek a legjobbat nyújtsuk, és erre a stratégiai tervezés, az üzletfejlesztés, a kontrolling, az üzleti intelligencia, a termékmenedzsment, valamint a marketing feladatok esetében is odafigyelünk. Éppen ezért vezettünk be tavaly egy olyan ügyfélportált, amellyel lényegében új szintre emeltük a szolgáltató és a megrendelő közti kapcsolat kultúráját is. Ügyfeleink az új felületen transzparens módon, szinte valós időben követhetik nyomon a hozzánk érkező kérések teljesítését, később pedig folyamatos betekintést nyerhetnek a nekik kínált megoldásaink működésébe.

A növekedés elkerülhetetlen

Nemcsak belső erőforrásokból kívánunk bővülni, hanem akvizíciók révén is. 2017-ben már felvásároltuk az egyik legdinamikusabban fejlődő IT-biztonsági megoldásszállítót, idén pedig még nagyobb lépésekre készülünk. A tavalyi év eredményeit díjaink és újabb tanúsításaink is igazolják, 2018 pedig olyan lehetőségeket tartogat a számunkra, amelyekből ügyfeleink is sokat profitálhatnak.